Skoči na vsebino
Odpri meni
Nazaj

Prevoz otrok na OŠ Alojza Gradnika Dobrovo ter podružnico Kojsko bo še naprej zagotavljal Nomago d.o.o.

2.10.2024_podpis pogodbe Nomago_1.jpg
03.10.2024 / Za občane

Po zaključenem javnem naročilu je Občina Brda z izbranim izvajalcem prevozov podjetjem Nomago d.o.o. podpisala Pogodbo o izvajanju prevozov šolskih otrok v Občini Brda, ki je za obdobje štirih šolskih let med leti 2024 in 2028, težka 1.580.085 evrov z DDV. Navedeno predstavlja letno 395.021 evrov, kar je približno 6,20 % osnovnega Proračuna Občine Brda.

Pogodbo so za Nomago d.o.o. podpisali: glavni izvršni direktor Miha Tavčar, izvršni direktor za operativo in komercialo Aleš Mesec, prisostvoval pa je tudi Tadej Luznik, regijski direktor prodaje.

Skladno s pogodbo so zagotovljeni jutranji dovozi otrok do obeh šol na Dobrovem in Kojskem, prvi popoldanski odvozi domov ob 13.45, ter za otroke, ki obiskujejo popoldansko varstvo in tiste starejše učence, ki imajo obveznih več šolskih ur, odvozi ob 15.30.

Na tem mestu gre še izpostaviti, da je občina z izvajalcem prevozov dogovorjena, da lahko otroci namesto prevoza domov koristijo prevoz do kraja, kjer imajo druge t.i. popoldanske aktivnosti (v Mladinskem centru v Štalonih, v Športnem parku Vipolže, v Dvorani na Humu in drugje).

Poleg navedenih prevozov, je občina v skladu z zakonodajo dolžna zagotavljati tudi prevoz otrok s posebnimi potrebami, v našem primeru gre za prevoz na OŠ Kozara. Tudi za navedeni prevoz je po izpeljanem javnem naročilu bila sklenjena pogodba za obdobje štirih let, in sicer z izvajalcem Mivax d.o.o.. Za slednjo bo občina v svojem proračunu zagotavlja 27.145,05 evrov letno.

Naj omenimo še, da poleg navedenih prevoznikov manjše krake opravi tudi minibus Osnovne šole Alojza Gradnika Dobrovo, katerega stroške tudi pokriva občina.

Skratka, celoten letni strošek za prevoze šoloobveznih otrok znaša približno 440.000 evrov, kar predstavlja približno 6,8 % osnovnega proračuna občine.