Skoči na vsebino
Odpri meni
Nazaj

Opravljen je bil nadzor eko otokov v naseljih Plešivo, Imenje in Vipolže

Nazdor eko otok Plešivo_30.9.2024_2.jpg
02.10.2024 / Za občane

Ta ponedeljek sta medobčinska inšpekcijska služba in Komunala Nova Gorica d.d. opravili nadzor treh ekoloških otokov, in sicer v naseljih Plešivo, Imenje in Vipolže. Zaznanih je bilo več kršitev.

Medobčinska inšpekcijska služba pojasnjuje, da so bili v okviru nadzora treh EKO otokov v Brdih (Plešivo, Vipolže, Imenje) najdeni indici za 5 kršiteljev, od katerih gre v enem primeru za pravno osebo, v ostalih primerih pa za fizično osebo. Zoper te bo uveden prekrškovni postopek, če bodo za to izpolnjeno pogoji. Splošna ugotovitev pa je, da med napačno odloženimi odpadki v zabojnikih za mešane odpadke prevladuje predvsem plastična in kartonska embalaža ter hrana, medtem ko je papirja bistveno manj in se ta večinoma pravilno ločuje. V več primerih se je tudi videlo, da na domovih najprej odpadke ločujejo, potem pa ločene odpadke združijo v eno vrečo in jo odvržejo v zabojnik za mešane odpadke. 

V galeriji slik objavljamo nekaj fotografij nadzora na Plešivem, na spodnji fotografiji pa stanje tega ekološkega otoka ob začetku nadzora in po zaključenem nadzoru.

12791707307295185_ekoloski-otok-plesivo_30.9.2024_prej-in-potem.png

 

Na tem mestu ponovno ponavljamo apel, da vsi skupaj v čim večji meri poskrbimo za ločevanje odpadkov in urejenost ekoloških otokov, kar tudi nakazuje, kakšen odnos imamo do našega okolja. 

Urnik zbirnih centrov v Občini Brda je objavljen na povezavi Gospodarske javne službe (obcina-brda.si) pod kategorijo Ravnanje z odpadki, vabimo vas tudi k spremljanju terminov spomladanske in jesenske akcije odlaganja nevarnih in kosovnih odpadkov tako na spletni kot facebook strani Občine Brda.

Manj je več - navodila, kako zmanjšati porabo naravnih virov v gospodinjstvih