Vabilo na literarni in fotografski natečaj "Iz teme v svetlobo"

datum: 13.03.2018

kategorija: Obvestila

Območna izpostava JSKD Tolmin ob 100-letnici konca svetovne vojne razpisuje literarni in fotografski natečaj "Iz teme v svetlobo - Po vsaki vojni je dana priložnost za radost in pomlad". Prvi rok za oddajo del je 1. junij 2018!

                                                 
 
           ********* LITERARNI NATEČAJ **********

 

K sodelovanju ste vabljeni vsi, ki pišete poezijo, tudi haiku. Organizator natečaja bo vesel vsakršnega prispevka, ki ustreza osnovnim kriterijem poetske govorice.

V poštev pridejo reminiscence na dogodke izpred stotih let, vtisi in utrinki ob obisku krajev, kjer je divjala prva svetovna vojna, mogoče so tudi zgodovinske interpretacije dogajanja v luči današnjega sveta. Po dolgih letih teme, se ob koncu prikaže svetloba, luč upanja in novega začetka. Organizator si želi, da je poudarek predvsem na tem dejstvu – poezija naj izraža veselje do življenja, sije naj luč iz nje, ki prinaša mir in svobodo. Po vsaki vojni je dana nova priložnost za radost in pomlad …

 

Natečaj je odprt za vse generacije ustvarjalcev (stari nad 15 let). Poslano gradivo naj ne bo preobsežno (do pet haiku pesmi, do tri krajše pesmi ali ena daljša).

 

Prispevke bo pregledala strokovna komisija, izbrana dela bodo predstavljena na zaključnem recitalu in predvidoma objavljena v foto-literarni zbirki.

 

VSE INFORMACIJE: V RAZPISU.

Prispevke pošljite do petka, 1. junija 2018 na naslov: JSKD OI Tolmin – LITERARNI natečaj,  Trg m. Tita 8, 5220 Tolmin

ZAŽELENO po e-pošti na natecaj.jskd.tolmin@gmail.com

 

 

Več informacij: JSKD OI Tolmin / O5 380 11 70 / oi.tolmin@jskd.si

 

 

          ********** FOTOGRAFSKI NATEČAJ **********

 

K sodelovanju ste vabljeni amaterski in profesionalni fotografi. Organizator bo vsakršnega prispevka, ki ustreza osnovnim kriterijem likovno-fotografske govorice. Pošljete lahko tudi foto haige (haiku vkomponiran na fotografijo).

 

V poštev pridejo reminiscence na dogodke izpred stotih let, vtisi in utrinki ob obisku krajev, kjer je divjala prva svetovna vojna, mogoče so zgodovinske interpretacije dogajanja v luči današnjega sveta. Po dolgih letih teme, se ob koncu prikaže svetloba, luč upanja in novega začetka. Želimo, da je poudarek predvsem na tem dejstvu – fotografije naj izražajo veselje do življenja, sije naj luč iz njih, ki prinaša mir in svobodo. Po vsaki vojni je dana nova priložnost za radost in pomlad …

 

Vsak lahko sodeluje z največ tremi črno-belimi ali barvnimi digitalnimi fotografijami ali foto haigi (haiku vkomponiran na fotografijo).

Prispevke bo pregledala strokovna komisija, izbrana dela pa bodo predstavljena na zaključni razstavi in bodo predvidoma izšla v foto-literarni zbirki.

 

PRIJAVNICA in VSE INFORMACIJE V PRIPONKI.

 

Fotografska dela in prijavnico pošljite najkasneje do petka, 1. junija 2018

  • na natecaj.jskd.tolmin@gmail.com  ali
  • zapisana na zgoščenki/ključku, na naslov: JSKD OI Tolmin, Trg m. Tita 8, 5220 Tolmins pripisomza foto natečaj (zgoščenke/ključki se ne vračajo).

 

Več informacij: JSKD OI Tolmin / O5 380 11 70 / oi.tolmin@jskd.si<<nazaj