PRAZNIČNA BRDA. VIPAVSKA DOLINA. KRAS IN BRKINI.

datum: 22.11.2022

kategorija: Sporočila za javnost

December je čas praznovanja, pa tudi ocene prehojene poti in načrtovanja novih smeri.
V turističnih destinacijah Brda, Vipavska dolina, Kras in Brkini ter Miren Kras v zadnjih letih z veseljem spremljamo statistiko o obisku, ki je na celotnem območju veliko boljša od slovenskega povprečja. Prepoznali smo moč združevanja virov in znanja za doseganje večje prepoznavnosti teritorija.

Dober obisk in zadovoljstvo gostov sta odraz kakovostnih storitev naših ponudnikov ter gostoljubja prebivalcev, predvsem pa vedno boljšega sodelovanja na vseh ravneh. V prihodnje bomo morali še tesneje strniti vrste, da bomo lahko kos velikim globalnim, podnebnim in geopolitičnim spremembam.

 

Leto 2022, zaznamovano s pandemijo, naravnimi katastrofami, vojno v Evropi, pomanjkanjem energentov in grožnjo nove gospodarske krize ter vedno silovitejšimi odzivi narave na podnebne spremembe, je bolj kot kadarkoli doslej utrdilo zavedanje, da se bomo z globalnimi izzivi v prihodnje lahko uspešno soočali samo trajnostno ozaveščeni, opolnomočeni s pravimi informacijami in uporabnimi znanji ter tesno povezani v prizadevanjih za boljši jutri.

 

Naše skupno voščilo za leto 2023, ki smo ga oblikovali v luči iskanja prave smeri, se glasi:

 

Skupaj, srčno in trajnostno!
Za mir, za zdrav planet, za bolj pravičen svet!

 

Vse prebivalce povezanega teritorija vabimo, da to sporočilo ob vstopu v novo leto 2023 podpremo s praznično okrasitvijo domov, okolice in poslovnih prostorov z motivom SRCA – simbolom življenja in ljubezni!

 

Poenotena novoletna dekoracija simbolno, a hkrati nazorno podpira iskreno željo po dobrem sodelovanju in medsebojnem spoštovanju, varovanju skupne dediščine in narave ter tkanju pristnih vezi med ljudmi, ki želimo skupaj zgraditi boljši svet za nas in bodoče goste čudovitega planeta Zemlja!

 

Naj bodo DECEMBRSKA SRCA rdeča, pisana ali zelena,
naj ležijo, visijo ali slastno dišijo – izdelana iz naravnih materialov in z veliko ljubezni bodo sijala tudi brez obilice luči!

 

Svet se spreminja in mi z njim. To, kar ostaja isto, je dejstvo, da povezani lahko premikamo meje mogočega!

Tudi v času neprijaznih napovedi lahko skupaj naredimo jutrišnji dan boljši od včerajšnjega.

 

Srečno in srčno 2023!

_____________________________________

 

prazniki 2022_županovo vabilo občankam in občanom

 

 

 <<nazaj