Vabilo na Sajenje dreves SKUPAJ ZA KRAS, 26.11.2022

datum: 21.11.2022

kategorija: Sporočila za javnost

Gozdovi so pljuča našega planeta, saj vsako drevo prispeva k zmanjševanju količine ogljikovega dioksida v ozračju in posledično k blaženju negativnih posledic podnebnih sprememb.
Z obnovo v požaru poškodovanih gozdnih površin želimo ponovno zasnovati gozd na Krasu in s tem zaščititi tla pred erozijo in degradacijo.

V Centru obnove pogorelega Krasa, ki združuje vse tri v požaru prizadete občine: Miren - Kostanjevica, Renče - Vogrsko in Komen, Turizem Miren - Kostanjevica, Zavod za gozdove Slovenije in Fundacijo Vrabček upanja, ne želimo izgubljati dragocenega časa, saj bo obnova gozda trajala desetletja.

Zato Vas vabimo na:

Prvo akcijo pogozdovanja, ki je namenjena širši javnosti, bo potekala v soboto, 26. novembra 2022, ob 9. uri pri Pomniku miru na Cerju.

Zaradi boljše organizacije dogodka so obvezne prijave do 22. 11. 2022. Prijavni obrazec je objavljen na spletni strani www.skupajzakras.si.

Saditev sadik gozdnega drevja bo predvidoma potekala do 14. ure.

Organizatorji vse udeležence naprošajo, da pridejo primerno oblečeni in obuti ter s seboj prinesejo orodje in opremo (rokavice, lopata, kramp, vedro, zaščitna očala …).

Poskrbljeno bo za sadike dreves ter okrepčilo s hrano in pijačo.

V primeru slabega vremena bo akcija pogozdovanja prestavljena za en teden.

Vsak zmore nekaj, skupaj zmoremo vse!

Skupaj za trajnostno obnovo naših gozdov in zmanjševanje posledic podnebnih sprememb.

 

Foto: Skupaj za Kras<<nazaj