Projekt izgradnje nove enote Vrtca na Dobrovem bo sofinancirala tudi država

datum: 28.09.2021

kategorija: Sporočila za javnost

Občina Brda bo 1.400.000 evrov vredno investicijo izgradnje nove enote Vrtca na Dobrovem zgradila tudi s pomočjo državnih sredstev. Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport (v nadaljevanju MIZŠ) bo primaknilo nekaj več kot polovico potrebnih sredstev za realizacijo projekta.

 

MIZŠ je v okviru zagotovljenih 72.500.000 evrov dodatnih sredstev za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu v proračunskem obdobju 2021-2024 v začetku septembra izmed predlogov projektov občin, ustanoviteljic vzgojno-izobraževalnih zavodov, investitoric projektov, ki so se prijavile na Razpis za sofinanciranje investicij v vrtcih in osnovnem šolstvu z dne 5.2.2021 in so izpolnjevale vse pogoje in merila iz razpisa, vendar zaradi omejenih sredstev njihovi projekti niso bili izbrani, za sofinanciranje in vključitev v veljavni načrt razvojnih programov državnega proračuna izbrala še dodatnih 15 projektov. Med njimi je v trojici izbranih primorskih projektov tudi izgradnja nove enote dobrovskega vrtca. Ministrstvo bo prispevalo 733.242,35 evrov.

Župan Franc Mužič je izbor komentiral z besedami: »Pozitiven sklep o izboru nas izjemno veseli. Nova enota na Dobrovem je namreč zelo potrebna. Naj pojasnim, da se moramo zadnje 4 šolska leta posluževati dodatnih prostorov v Biljani, ker jih na Dobrovem primanjkuje. Sicer me po drugi strani navdaja zadovoljstvo, da v Brdih primanjkuje prostora v vrtčevskih enotah, saj je to znak, da se starši odločajo, da njihovi otroci obiskujejo vzgojno-izobraževalne zavode v domačem kraju, kar nakazuje tudi zaupanje staršev v kvaliteto domačega vzgojno-izobraževalnega zavoda.«  

 <<nazaj