Kolesarska povezava Nova Gorica-(Italija)-Vipolže-Dobrovo finančno podprta s strani Evropske Unije in države

datum: 28.09.2021

kategorija: Sporočila za javnost

Operacija »Kolesarska povezava Nova Gorica-(Italija)-Vipolže-Dobrovo vredna 1,6 milijona evrov in pri kateri sodelujejo občine Brda, Gorica, Števerjan in Moš, bo prejela prispevek v okviru programskega območja Zahodna Slovenija, in sicer v višini 1.325.599,76 evrov. Petino predstavlja nacionalni prispevek iz državnega proračuna, preostali del pa podpora Evropske Unije.

 

Državno kolesarsko omrežje Goriške razvojne regije - kolesarska povezava Nova Gorica-(Italija)-Vipolže-Dobrovo je bilo tako vključeno v osmerico operacij gradnje regionalnih kolesarskih povezav za zagotavljanje trajnostne mobilnosti, ki so v avgustu prejele sklep o podpori, ki ga je izdala Služba Vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko, in bodo sofinancirane s sredstvi Evropskega sklada za regionalni razvoj (ESRR).

Operacija vzpostavitve 19 kilometrov dolge čezmejne kolesarske povezave se izvaja v okviru Operativnega programa za izvajanje evropske kohezijske politike v obdobju 2014-2020. Gre za projekt v okviru Dogovora za razvoj regij, ki prvič sega tudi čez mejo.

Briška občina bo projektu namenila 276.503,06 evrov lastnih sredstev.<<nazaj