Hiša dobre volje Deskle ponovno odprla svoja vrata!

datum: 18.03.2021

kategorija: Sporočila za javnost

V Domu upokojencev Nova Gorica z veseljem sporočajo, da je Hiša dobre volje Deskle od ponedeljka, 15. marca 2021, spet odprla svoja vrata. Zaradi epidemioloških razmer in nevarnosti okužbe je bila kar dobre štiri mesece preventivno zaprta, a je zavod sedaj v dogovoru z Občino Kanal ob Soči in Civilno zaščito odločil, da bo z upoštevanjem vseh preventivnih ukrepov osebam, ki so prejele že dve dozi cepiva, spet omogočil uporabo storitev v Hiši dobre volje Deskle. Kot poudarjajo, bodo poleg obstoječih dobrovoljcev in dobrovoljk dobrodošli tudi novi zainteresirani. Hiša dobre volje Deskle deluje vsak delavnik med 7 h in 17 h.

 

Hiše dobre volje so odličen primer dobre prakse, kako aktivirati starejšo populacijo, ji omogočiti kakovostno preživljanje časa in hkrati tistim, ki potrebujejo oskrbo in varstvo, omogočati varno, spodbudno ter pozitivno okolje. Torej niso namenjeni le samostojnim posameznikom, ampak tudi tistim z različnimi zdravstvenimi težavami (najpogostejša je zagotovo demenca), ki potrebujejo nego, varstvo in ostalo oskrbo.

Hiša dobre volje reši marsikatero težavo starejše populacije in njihovih svojcev, saj predstavlja učinkovit odgovor na proces staranja in težave, ki staranje spremljajo. Zato nudijo popolno oskrbo:

  • tople obroke,
  • nego,
  • animacijo,
  • družabništvo,
  • razvedrilne aktivnosti in
  • vse, da so uporabniki povsem preskrbljeni.

Poleg tega pa je storitev "Hiše dobre volje" dejansko hiša dobre volje v pravem pomenu besede. Dobra volja je njihov temelj. Zavedajo se, da so pozitivna čustva, pozitivni doživljaji in dražljaji ter veselo vzdušje splošen ključ do uspeha. Približati toplino domačega ognjišča je ena njihovih prioritet in tudi ključ do lažjega sprejetja novega načina življenja. Cilj storitve je, da vsak uporabnik hodi v svoj »drugi dom« z veseljem. In pri tem so v DUNG uspešni. Ker vedo, da je prijetno staranje tako iz duševnega kot telesnega vidika zelo pomembno, nudijo okolje, ki v največji možni meri spodbuja pozitivna čustva – toplo, družinsko, prijateljsko, pomirjujoče in ustvarjalno vzdušje, ki krepi gradnjo pristnih odnosov med posamezniki.

Hiša dobre volje je tako zelo pomemben pomočnik svojcem, saj nudi možnost za oddih od vsakodnevne skrbi. Ko je uporabnik v Hiši, svojec lahko počiva, skrbi za svoje lastno zdravje, dela ali opravi neodložljive obveznosti.

Hiša dobre volje je odprta vsak delavnik od ponedeljka do petka med 7 h in 17 h. Kdor storitve dnevnih centrov za starejše še ne pozna in potrebuje dodatne informacije ali bi si želel postati del lepe zgodbe Hiš dobre volje, naj stopi v kontakt s strokovno delavko v programih DUNG Tanjo Peloz:

•      Telefon: 05 339 4140

•      E-pošta: tanja.peloz@dung.si

Seveda pa ne pozabite, da sta poleg deskljanske hiše odprti tudi Hiša dobre volje Miren in Hiša dobre volje Nova Gorica, ki bi vas bili prav tako zelo veseli. 

 <<nazaj