V Brdih skrbimo za plamen upanja v podporo družinam, ki se borijo z otroškim rakom

datum: 16.02.2021

kategorija: Sporočila za javnost

V podporo otrokom in mladostnikom, ki so zboleli za otroškim rakom ter staršem otrok Društva Junaki 3. nadstropja na mednarodni dan boja proti otroškemu raku smo sinoči v rumeno barvo oddeli tudi našo renesančno lepotico, Vilo Vipolže. Ker verjamemo, da ti mali a hkrati veliki junaki, katerim je življenje že v mladosti naprtilo tako težko preizkušnjo, potrebujejo še toliko več moči in spodbude. Potrebujejo zavedanje, da niso sami, da jih v borbi še kako podpiramo in verjamemo v njihovo uspešno ozdravitev.

Z majhnimi dejanji lahko zanetimo velike iskrice upanja, zato smo se tudi v Brdih, jeseni 2018 dobrosrčno odzvali projektu tekača Bogomirja Dolenca in borcev ustanove Mali vitez. Športno - dobrodelno popotovanje 42 maratonov v 42 dneh, je povezalo tudi našo deželico, zgodba Anžeta Žveglerja pa nas povsem prevzela. Nadaljevanje zgodbe za Male viteze smo z odprtimi rokami in srci podprli tudi v letu 2019. V sklopu projekta Okrog Slovenije 2019 in čezmejnega tekaškega maratona Eco maraton Brda Collio, je ambasador dobrodelnosti sporočal: »Tečem za tiste, ki svoj maraton tečejo celo življenje«. Maraton dobrodelnosti smo zaključil z dražbo briških vin v sklopu dogodka Dnevi odprtih kleti, ves finančni izkupiček pa je bil seveda namenjen ustanovi Mali vitez.

Zlata pentlja, simbol najmlajših onkoloških bolnikov, je včeraj ovila tudi naša Brda, Slovenija pa je vsaj za en dan zasijala v zlatem.

 <<nazaj