Nagrada Financ za posebne gospodarske dosežke letos v roke direktorja Kleti Brda Silvana Peršolje

datum: 13.11.2020

kategorija: Sporočila za javnost

Direktor Kleti Brda Silvan Peršolja je letošnji dobitnik nagrade časnika Finance za posebne gospodarske dosežke 2020.

V obrazložitvi ob podelitvi nagrade je časopis Finance zapisal: »Silvana Peršoljo, prvega slovenskega vinskega poslovneža, najbolj odlikuje njegova transparentna in poštena beseda, s katero vselej uspešno reši nasprotje interesov med lastniki zadruge, ki so hkrati tudi njeni dobavitelji. Je vizionarski umetnik v postavljanju različnih interesov na skupni imenovalec in v tem je svetel zgled slovenskim poslovnežem, pa tudi slovenski politiki bi se lahko od njega naučili marsikaj. Znajde se tudi v zdajšnji virusni krizi, celotna dejavnost je precej prizadeta. Ko bo koronakrize konec, bo Silvan Peršolja še naprej igral zelo pomembno vlogo v slovenskih vinskih zgodbah in še marsikateri utrl pot v svet.«

Že 22 let je prvi človek briške vinske zadružne kleti. Klet Brda ima sto zaposlenih, v zadnjih letih ustvari dobrih 14 milijonov evrov prihodka in pol milijona dobička. Glavni izvozni trgi so ZDA, Italija, Velika Britanija in Kitajska, kjer ustvari skoraj polovico prihodkov od prodaje.

»Med slovenskimi vinarji je kar nekaj pozitivno usmerjenih, poslovno naprednih in odličnih poslovnežev, nanje smo zelo ponosni, a vloga Silvana Peršolje in zadruge, ki jo vodi, je tudi to, da sta vsem njim hrbtenica. Namreč: Klet Brda je največji slovenski vinski proizvajalec in tudi izvoznik. Gre za tehnološko napredno podjetje, ki je iz socialistične zraslo v sodobno zadrugo,« so še izpostavili v obrazložitvi.

Na dosežek direktorja Kleti Brda Silvana Peršolje, ki je obenem tudi občinski svetnik in predsednik Komisije za gospodarstvo na Občini Brda, smo v občini zelo ponosni in globoko verjamemo, da bo njegovo poslovno vizionarstvo tudi v prihodnje gradilo promocijo teritorija, trajnosti in vrednot briškega kmetijstva. Čestitke.

 <<nazaj