1. septembra v Brdih prvič prestopilo prag šole 59 prvošolčkov

datum: 03.09.2020

kategorija: Sporočila za javnost

Šolsko leto 2020/2021 se je pričelo! Kar 425 učencev je letos vključenih v osnovnošolsko izobraževanje v Brdih, od tega 364 na matični enoti na Dobrovem, 61 pa v podružnici v Kojskem. Prvošolsko rumeno rutko si je nadelo 59 učencev: 42 radovednežev bo prve osnovnošolske korake opravljalo na Dobrovem, 17 pa v Kojskem.

Naj bo vrnitev med šolske klopi mirna, zdrava, predvsem pa s polno mero radovednosti, je učencem v imenu Občine Brda zaželel podžupan Žarko Kodermac, ki je prvemu šolskemu dnevu prisostvoval skupaj z direktorico občinske uprave Anito Manfreda.

"Letošnji prvi dan je drugačen od prejšnjih zaradi teh napravic, ki jih nosite v rokah, torej mask. A z veseljem ugotavljam, da iz njih žari nasmeh in dobra volja. Tako je prav in tako naj bo celotno šolsko leto. Vzemite si čas, od danes pa do poletnih počitnic prihodnje leto, čas, da si v tej čudoviti mogočni stavbi, ki je vaša, naberete novih izkušenj in znanja, da si poiščete nove prijatelje, da obnovite stike in prijateljstva z vsemi, s katerimi ste to vez gradili že do danes, ter da ste v tej hiši veseli in zadovoljni," je še izpostavil podžupan.

K medsebojnemu spoštovanju, pa je pozval novi vodja policijskega okoliša Samo Beridan, ki je letos prvič nagovoril učence na prvi šolski dan. Tem je obenem zaželel varno pot v, iz in ob šoli.

Ekipo OŠ Alojza Gradnika Dobrovo od avgusta vodi nov ravnatelj Uroš Kobal.<<nazaj