Čestitka župana

datum: 27.04.2020

kategorija: Sporočila za javnost

Župan Franc Mužič vošči prijetne praznike v znamenju hrabrosti in optimizma.

Spoštovane občanke, spoštovani občani!

Smo pred pragom pomembnih praznikov, ki v ospredje postavljajo moč, ki jo imamo, ko stopimo skupaj. Ta vrednota je ob letošnjih ukrepih proti širjenju koronavirusa COVID 19 še kako pomembna.

Danes praznujemo Dan upora proti okupatorju. Z njim se spominjamo ustanovitve Osvobodilne fronte slovenskega naroda, ki je bila osrednja odporniška organizacija Slovencev v drugi svetovni vojni. Njena moč in složnost se je prezrcalila v uspešnem Narodno-osvobodilni boju (NOB).

Pred nami pa so tudi prvomajski prazniki, torej praznovanje vrednote dela in pravic delavcev. Prvo uradno praznovanje mednarodnega praznika dela na Slovenskem je bilo ravno v času okupacije, leta 1941!

In čeprav nas letos, zaradi preventivnih ukrepov v boju proti koronavirusu, ne bodo tako močno zaznamovali kresovi in mlaji, si le nadenimo rdeče nageljne in pokažimo globok poklon vsem, ki so v preteklih desetletjih izbrali pogum in pravičnost. Izbrali narodno zavest. Izbrali svobodo.

Današnji izzivi od nas zahtevajo enakovredno skrb za sočloveka, za pomembni pravici v naših življenjih: pravici do zdravja in pravici do dela. Ne glede na krizni čas je torej na nas, da smo družbeno odgovorni. Današnji izzivi od nas zahtevajo tudi iznajdljivost in trdo voljo. Obe vrednoti sta nam Bricem še kako poznani in zato verjamem, da nam bosta pomagali prepluti tudi iz tokratnih viharnih vod in nam omogočili še boljšo prihodnost za nas in prihodnje generacije.

Cenjene občanke in občani,

Čestitam vam ob letošnjih Dnevu upora proti okupatorju in Prazniku dela.
Ohranite hrabrost naših prednikov, razprite vrata optimizmu in usmerite pogled v svetlo prihodnost!

Ostanimo zdravi in varni! Ostanimo soljudje.

 

župan Franc Mužič

 

 <<nazaj