Danes zasedal briški Otroški parlament

datum: 03.03.2020

kategorija: Sporočila za javnost

Danes dopoldne so se učenci OŠ Alojza Gradnika Dobrovo zbrali v Veliki sejni dvorani Občine Brda, kjer se je odvil tradicionalni Otroški parlament. Letošnja tema, o kateri bo sicer govora tudi v prihodnjem šolskem letu, je "Moja poklicna prihodnost".

Učence sta v imenu Občine Brda pozdravili direktorica občinske uprave Anita Manfreda in direktorica Zavoda za turizem, kultruo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec, ki sta razmišljanje mladih v smeri ohranjanja poklicev, ki so ključni za razvoj briške občine in turistične destinacije, pozdravili in pozvali k nadaljevanju aktivnosti.
Med poklici, ki so jih učenci izpostavljali, so tako bili vinogradnik, sadjar, oljkar, turistični vodnik, veterinar, kuhar, trgovec, mesar, farmacevt, učitelj, inčenir, znanstvenik, zdravnik, poklici na področju umetnosti in informiranja idr.
Pohvalno je bilo tudi razmišljanje učencev, da svojo prihodnost vidijo v domačem okolju.

Srečanje se je zaključilo z opombami učencev, kaj bi bilo za postoriti v okviru občine in šole. Učenci so se izkazali za dobre opazovalce in koristnike, ponudili so številne predloge, ki jih bosta tako občinska uprava kot šola preučili in poskušali realizirati.

S strani učencev je bila posredovana tudi pohvala delu v Mladinskem centru Brda, kar dokazuje, da je ZTKMŠ Brda program v centru dobro zastavil, direktorica zavoda Tina Novak Samec pa je učence pozvala k posredovanju želja za prihodnje aktivnosti v centru.

Predstavniki osnovne šole bodo stališča briških učencev predstavljali 18. marca na regijskem Otroškem parlamentu v Novi Gorici, letos pa je briška osnovna šola tudi izbrana za predstavnika na nacionalnem Otroškem parlamentu, ki se bo odvil 6. aprila v Državnem zboru RS v Ljubljani.

Projekt Otroški parlament, ki ga organizira Zveza prijateljev mladine Slovenije, se letos izvaja že 30. leto zapored.<<nazaj