Na peti ediciji dogodka Po Primorsko v Ljubljani se predstavljali Klet Brda in destinacija Brda

datum: 14.09.2019

kategorija: Sporočila za javnost

Že peto leto zapored se je v središču slovenske prestolnice v tednu, ko obeležujemo dan vrnitve Primorske domovini, odvil poseben dogodek posvečen Primorski oziroma degustacijami dobrot primorskih živilskih podjetij. Mozaik dogodka, na katerem izstopa primorski mediteranski temperament, ki se zrcali tako skozi enogastronomijo kot vzdušju ob stojnicah, je sestavljalo kar deset primorskih živilskih podjetij, letos pa so dodatno barvitost dodale tudi turistične organizacije iz širše primorske regije. Brda sta v sredo, 11. septembra predstavljala zadružna Klet Brda in Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda.

 

Pogačerjev trg je bil tako tudi v znamenju vin Kleti Brda, ki je največja pridelovalka in izvoznica slovenskih vin in pod katerim okriljem se združuje 400 briških vinogradniških družin, kruh nudi pa kar stoterici zaposlenih. Klet Brda predstavlja enega pomembnejših gospodarskih subjektov na Primorskem. Poslanstvo kleti in njenih zadružnikov je gotovo v vinu izraziti edinstvenost briškega teritorija in z uspešnim trženjem prispevati k razvoju področja ter dobrobiti briškega prebivalstva.

Kar je gotovo tudi poslanstvo Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, ki upravlja z destinacijo Brda. Idilično področje v Zahodni Sloveniji, ki je v celoti pregneteno z delom človeških rok, pristno in avtentično in ki ohranja svoje sporočilo preko številnih tradicionalnih praznikov, edinstvenih okusov in kakovosti sadja, vina, izvrstnega oljčnega olja in ostalih briških pridelkov ter seveda izjemne briške kuhinje, privablja odkrivanj željne tako iz Slovenije kot iz tujine. Destinacija nudi številna doživetja od odkrivanja tukaj tipične enogastronomije, do prepleta kulturnih vetrov, ki se odsevajo tako v arhitekturi kot narečju in kulinariki, ter nenazadnje zelenih doživetij v naravi.

Številni obiskovalci dogodka v slovenski prestolnici so se torej letos ponovno prepričali, da je Primorska področje, za katero velja odkrivati košček za koščkom. Pristna očarljivost primorske pokrajine je namreč v vsakem svojem kotičku prepojena s prvovrstnostjo in raznolikostjo.

Direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec, ki je skupaj z direktorico uprave Občine Brda Anito Manfreda in direktorjem Kleti Brda Silvanom Peršoljo pozdravila obiskovalce dogodka, je o pomenu tovrstnih promocijskih aktivnosti, na katerih se povezuje celotna Primorska, povedala:

"Dogodek je izjemno pomemben za promocijo in spodbujanje nakupa slovenskih prehrambenih proizvodov ter povezovanje proizvajalcev. Letošnja nadgradnja s predstavitvijo turističnih destinacij s svojimi doživetji pa način kako mestu približati podeželje. Seveda smo v Ljubljani poleg slovenskih gostov in kupcev nagovorili tudi tuje turiste. Preseneča nas dejstvo, da še vedno veliko Slovencev ne pozna naše pokrajine in naših proizvodov. Zato se bomo dogodku pridružili tudi v naslednjih letih."

 

************************************************************************************************

Dogodek Po Primorsko z brezplačnimi degustacijami primorskih dobrot organizira Zbornica kmetijskih in živilskih podjetij Gospodarske zbornice Slovenije s sodelovanjem živilskih podjetij Mlinotest, Mlekarna Planika, Pivka perutninarstvo, Delamaris, Kras, Vinakras Sežana, Vinakoper, KZ Tolmin, KGZ Idrija, KZ Agraria Koper in Klet Brda.<<nazaj

04. december

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   
novemberjanuar