Na veronskem Vinitaly tudi briški vinarji

datum: 09.04.2019

kategorija: Sporočila za javnost

Direktorica občinske uprave Anita Manfreda je danes v imenu občine Brda obiskala briške vinarje, ki se prestavljajo na veronskem vinskem sejmu Vinitaly, na katerem je ravno to dopoldne že drugo leto zapovrstjo potekala strokovna degustacija rebul iz slovenske in italijanske strani Brd, t.i. Masterclass Brda Home of Rebula.

V Veroni se na skupni stojnici predstavljajo vinske hiše Zanut, Pulec, Valter Sirk, Dobuje, Jakončič, Dolfo, Medot, Ščurek, Moro, Marjan Simčič, Igor&Karol&Marjan Simčič in Mužič. Na svoji stojnici poleg omenjenih vinarjev se posebej predstavlja tudi največja slovenska klet, Klet Brda. Sicer pa so na sejmu prisotni tudi številni drugi briški vinarji. 

V okviru strokovne degustacije Masterclass Brda Home of Rebula je strokovna javnost mednarodnega kova, med katero Wine Spectator in Wine&Spirits, to dopoldne že drugo leto zapovrstjo spoznavala vse obraze rebul 9 vinskih kleti iz slovenske strani Brd (Edi Simčič, Marjan Simčič, Ferdinand, Klet Brda, Ščurek, Dolfo, Medot, Zanut in Erzetič) in 4 iz italijanske strani Brd  (Radikon, Gravner, Keber in Jermann). 

Vsa organizacija, tako skupne promocijske točke kot strokovne degustacije, je potekala pod okriljem Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, ki je vse usklajevanje opravil z odliko

 

Ob današnjem obisku je direktorica občinske uprave v imenu župana Franca Mužiča voščila tudi vinarju Marku Skočaju iz vinske hiše Dolfo, ki ravno danes nazdravlja rojstnemu dne. <<nazaj