Zaključek akcije Češnje za Lucijo

datum: 04.12.2018

kategorija: Sporočila za javnost

Fundacija Vrabček upanja sporoča, da je pol leta trajajoča akcija Češnje za Lucijo formalno zaključena. Za slovensko uspešno kotalkarico je bilo zbranih več kot 17 tisočakov, v sedmih letih pa je Fundacija skupaj z Občino Brda, ZTKMŠ Brda, NK Brda in OŠ Alojza Gradnika Dobrovo zbrala preko 24 tisočakov.

Z osrednjim dogodkom v Vipolžah v Goriških Brdih v juniju, v okviru projekta Dobrodelno druženje ob češnjah in nogometni žogi,  dražbami vin briških vinarjev /Siol.NET/ in dresov slovenskih športnih junakov  /Kanal A in MMC RTV Slovenije/ ter donacijami je bilo za zdravljenje naše najuspešnejše umetnostne kotalkarice Lucije Mlinarič zbranih 17.680 evrov. Vsa sredstva so bila športnici in ambasadorki fundacije, ki se že drugič v nekaj letih bori s hudo boleznijo, tudi nakazana.

Akcija, ki je združila tudi različne medije, pa je spisala še nekaj drugih izjemnih zgodb. Tako je Lucija recimo, ob pomoči Kanala A, v živo lahko spremljala tudi dirko moto GP in se srečala s svojim velikim idolom Valentinom Rossijem ...

S to akcijo pa je zaključen tudi projekt Dobrodelno druženje ob češnjah in nogometni žogi, ki je od leta 2012 potekal v Vipolžah prve dni junija. Skupaj so ga pripravljali Občina Brda, Zavod za turizem, kulturo, mladino in šport Brda, Nogometni klub Brda, Osnovna šola Alojza Gradnika Dobrovo in seveda Fundacija Vrabček upanja.

V 7-mih izvedbah je bilo skupno  zbranih 24.462 evrov. Velika večina prav letos za Lucijo. V prejšnjih šestih letih pa so bila sredstva namenjena Oddelku za invalidno mladino v Stari Gori ter briškima družinama v stiski.

Fundacija Vrabček upanja je od ustanovitve leta 2009 Oddelku za invalidno mladino in rehabilitacijo Stara Gora zbrala nekaj več kot 260.000 evrov. Z začetkom gradnje novega rehabilitacijskega centra je ta osnovni dobrodelni projekt zaključila, dejavnost pa razširila na še druge pomoči potrebne. Predvsem bi rada več naredila na osveščanju o pomenu dobrodelnosti, zato se je tokrat podala v sodelovanje in skupen projekt z novogoriškimi vrtci. Več pa je presenečenje…

Zahvaljujemo se vam za medijsko podporo projektu in sploh letošnji akciji .<<nazaj