Diplomatski zbor na neformalnem obisku v Brdih

datum: 24.04.2018

kategorija: Sporočila za javnost

V petek, 20. aprila 2018 je Občino Brda skupaj z diplomatskim zborom obiskal Minister za zunanje zadeve Karel Erjavec. Pod razglednim stolpom v Gonjačah je goste sprejel župan Franc Mužič skupaj z direktoricama občinske uprave Anito Manfreda in Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tino Novak Samec.

Diplomatski zbor, ki so ga sestavljali veleposlaniki iz 30 različnih držav, predstavniki mednarodnih organizacij v Sloveniji in zunanjega ministrstva,  se je v sklopu obiska sprehodil po uličicah srednjeveške vasice Šmartno. V Grediču je visoke goste pričakal častni konzul Ruske federacije v Sloveniji Igor Simčič. Obisk je spremljalo spoznavanje briške enogastronomije. Nazadnje se je delegacija udeležila otvoritve razstave Art Circle / Krog Umetnosti v Vili Vipolže, na kateri je uvodne besede prisotnim namenil tudi minister Erjavec. Poleg slavnostnega govorca je goste nagovoril župan Franc Mužič ter v imenu diplomatskega zbora veleposlanica Madžarske, Szilágyiné Bátorfi Edit.

 

Art Circle že od ustanovitve povezuje umetnike, diplomate in predstavnike večjih gospodarskih združb, in skrbi za kulturni razvoj in utrip regije. Na 12 umetniških ambasadah v Brdih podprtih s strani tujih veleposlaništev v Sloveniji (na domačijah Uroša in Nejke Klinec, ZOI turizem, hiša Iaquin, vina Dolfo, vina Prinčič, Edi Simčič in Alma Vista, Hotel San Martin ter vino Ščurek) in Vipavski dolini (vina Slavček, domačija Baša in Saksida iz Zalošč) je v tednu pred otvoritvijo razstave ustvarjalo čez 60 umetnikov iz Nemčije, Italije, Češke, Francije, Madžarske, Kazahstana, Poljske, Hrvaške, Slovaške, Japonske, Španije, Rusije in Slovenije pod umetniškim vodstvom Etka Tutte in Klemna Bruna, ter v soorganizaciji Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda. V teden dni trajajočem projektu poteka več kulturnih dogodkov in srečanj, ki so se zaključili s slavnostnim odprtjem razstave v Vili Vipolže, v petek, 20. aprila. 

 

Galerija slik (avtor: Damijan Simčič - Zoso):

 

 

 

 <<nazaj