Briški učenci o šolstvu in šolskem sistemu

datum: 01.03.2018

kategorija: Sporočila za javnost

Tudi to šolsko leto so se učenci OŠ Dobrovo zbrali na otroškem parlamentu. Letošnja tema razgovorov sta bila šolstvo in šolski sistem.

Učence je v imenu občine pozdravila direktorica občinske uprave Anita Manfreda, direktorica Zavoda za turizem, kulturo, mladino in šport Brda Tina Novak Samec pa je prisotnim pojasnila delovanje občinskih institucij na področju mladine.

Otroški parlamenti so program vzgoje otrok in mladostnikov za demokracijo. Kot oblike demokratičnega dialoga se izvajajo v vseh šolah po Sloveniji, nadgradijo se s parlamenti na občinski in regionalni ravni in se zaključijo na nacionalnem otroškem parlamentu.

Zveza prijateljev mladine Slovenje, ki ravno danes praznuje 65 let prizadevanj za boljšo prihodnost otrok in mladostnikov, projekt izvaja že od leta 1990 in pomeni eno od izvirnih oblik spodbujanja otrok k izražanju lastnih mnenj o vprašanjih, ki jih po demokratičnem postopku izberejo sami. V programu sodelujejo ob podpori mentorjev in prostovoljcev učenci in dijaki iz večine slovenskih šol.

28. nacionalni otroški parlement bo 9. aprila 2018 v Državnem zboru RS.

 

Foto: Občina Brda

 <<nazaj