Vabilo na likovno delavnico LITERARS

datum: 29.01.2018

kategorija: Sporočila za javnost

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti Nova Gorica v sodelovanju z Goriško knjižnico Franceta Bevka Nova Gorica organizira likovno delavnico, ki bo literarno obarvana.

Izhodišče delavnice so dela goriških literatov, ki jih bodo udeleženci predstavili skozi likovno govorico, od idejne zasnove, pogovora z izbranimi literati, do končnega likovnega dela v tehniki kolaž. Nastala likovna dela velikega formata (200 cm x 170 cm) bodo predstavljena kot izložbena razstava ob vhodu v Goriško knjižnico.

 

Vsebina in cilji

 

 

Delavnica sestoji iz dveh vsebinskih sklopov. V prvem se bodo tečajniki spoznali z načrtovanjem likovnega dela, ki je vsebinsko povezano s tematiko delavnice, to je likovno interpretacijo literarnih predlog goriških literatov s poudarkom na osebnem komentarju, odzivu tečajnika in doseganju angažirane sporočilnosti likovnega dela. Pred izdelavo skic in osnovnih izhodišč posameznega likovnega dela se bodo tečajniki osebno spoznali z izbranimi goriškimi literati in njihovim delom ter razvojem tehnike kolaža. Drugi sklop so likovna srečanja, na katerih bodo tečajniki, po izdelanih predlogah iz prvega sklopa, ustvarjali v dvodimenzionalni tehniki kolaža, predhodnici asemblaža, fotomontaže in kasneje instalacije.

 

Mentor

 

GREGOR MAVER ustvarja na področju instalacije, slikarstva in keramike. Prepoznaven je kot kulturni delavec, organizator likovnih kolonij in razstav s področja vizualnih umetnosti ter moderator radijskega programa. Študiral je na Akademiji za vizualne umetnosti Ljubljana in je prejemnik nagrade ESSL Art Award CEE.

 

Oblika

 

Delavnica bo obsegala 10 študijskih srečanj.

Prvo srečanje v Točki ZKD Nova Gorica bo posvečeno spoznavanju vsebine delavnice. Na drugem srečanju, ki bo potekalo v Goriški knjižnici, se bodo predstavili goriški literati, vsak z izbranim lastnim delom. Likovniki bodo imeli možnost, da se z izbranim literatom posvetujejo o vseh podrobnostih, ki bodo služile za uspešno izdelavo likovnega dela. Nadaljnja srečanja z izdelovanjem kolaža se bodo odvijala v Točki ZKD. Delavnica se bo zaključila z izložbeno razstavo ob vhodu v Goriško knjižnico, v maju 2018, kjer bodo likovna dela obiskovalce pospremila v knjižnico.

 

Pogoji za udeležbo

 

Predznanje je potrebno. Zahtevnost: srednja.

Program je  namenjen odraslim, od višjih letnikov srednje šole dalje.

Število udeležencev je omejeno na 9 oseb.

 

Kraj izvedbe

 

Likovna delavnica bo potekala v TOČKI ZKD NOVA GORICA (Gradnikove brigade 25), drugo srečanje bo v Goriški knjižnici Franceta Bevka.

 

Termini

 

Ob ponedeljkih, od 17.00 do 20.00.

12. februar
26. februar – Goriška knjižnica ob 18. uri
5. marec
12. marec
19. marec
26. marec
9. april
16. april
23. april
7. maj

 

Rok in prijave

 

Prijava je možna na priloženi prijavnici.

Prijavite se najkasneje do četrtka, 8. februarja 2018.

Zaželena prijava na e-naslov: oi.nova.gorica@jskd.si

·         Prijavitelji bodo po pošti prejeli položnico za plačilo šolnine in podrobnejša  obvestila. Če je  plačnik šolnine  društvo ali kakršnakoli druga pravna oseba, navedite to na prijavnici. Možnost plačila na obroke.

·    V kotizacijo 75,00 evrov je vključena šolnina, določen material in DDV.

·    Če se boste prijavili, pa se delavnice ali tečaja ne boste mogli udeležiti, sporočite takoj.

·    Če bo premalo prijav, bomo tečaj oziroma delavnico pravočasno odpovedali.

 

 

Informacije

 

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti
Območna izpostava Nova Gorica
SI - Bevkov trg 4,
5000 Nova Gorica,
05 335 18 50 in 05 335 18 52
oi.nova.gorica@jskd.si

www.jskd.si  

 

fb JSKD Nova Gorica

 

 

 

 <<nazaj