Županova poslanica ob prihajajočih praznikih

datum: 23.12.2017

kategorija: Sporočila za javnost

Ob prihajajočih božično-novoletnih praznikih čarobno zastane čas, kar nam dopušča, da se ozremo na pretekle dosežke in se s še večjih zanosom podamo proti novim ciljem. Župan Franc Mužič je decembrsko poslanico strnil v besede:

Spoštovane občanke in občani, draga mladina!

Leto 2017 je naokoli in to je priložnost, da se ozremo nazaj in ocenimo naše delo v iztekajočem se letu.

Tudi za leto 2017 velja, da smo izvedli naloge, ki smo si jih zadali v proračunskih postavkah. Zaključili smo dela na trgu pred občinsko stavbo in s tem je občinski center dobil nov izgled. Aktivnosti smo uresničevali tudi na drugi komunalni in cestni infrastrukturi. Tudi za naše najmlajše smo poskrbeli, saj smo ob podružnični šoli Kojsko začeli graditi prizidek vrtca, ki naj bi malčkom odprl vrata v začetku šolskega leta 2018/19. Ne gre zanemariti aktivnosti na področju promocije in prepoznavnosti doma in v tujini. Rezultati se kažejo z vedno večjim obiskom turistov. Pomemben dejavnik pri tem je lepotica Vila Vipolže, ki jo uspešno upravlja ZTKMŠ Brda. Velik doprinos je tudi nov nosilec gostinstva v vili. In nenazadnje je Občina Brda v zadnjem mesecu prejela naziv Mladim prijazna občina.

V letu 2018 smo si zadali še bolj ambiciozne naloge, vsekakor so v to vključeni tudi državni in evropski dejavniki. Do jeseni leta 2018 naj bi bilo končano sodobno in prometno varno krožišče v Gonjačah skupaj z obnovljeno cesto Gonjače–Kojsko. Vzporedno s projektom v Gonjačah je predvideno, da se bo dvignila regionalna cesta pri Agrariji pod Dobrovim, da bi tudi s tem ukrepom pripomogli k protipoplavnosti tega območja. Zagotovljena so že državna sredstva za ureditev vodotoka reke Reke. Dela se bodo kmalu začela in s temi ukrepi bo območje Agrarije dobilo možnost za nove gradnje. Zelo aktivni smo pri čimprejšnjem uresničevanju pokritosti belih lis z optičnim kablom. V občinskem proračunu so predvidena finančna sredstva za komunalno in cestno infrastrukturo, tako da bodo obnovljeni določeni kraki s kanalizacijo, vodovodi in tudi odseki cest. V občinskem proračunu so zagotovljena sredstva za nove udarne promocijske aktivnosti, ki jih bo doma in v tujini izpeljal ZTKMŠ Brda. Največ aktivnosti je planiranih po celotni Avstriji v sodelovanju z Agencijo AACC. Preko LAS razpisov računamo na evropski denar, ki bo pokril stroške do 80 % za dokončanje Mladinskega centra v Štalonih in zasteklitev pokritega paviljona pri Gradu Dobrovo.

Smo v prazničnem obdobju, zato naj mi bo dovoljeno, da vam zaželim vesel božič, čestitam ob državnem prazniku, v letu 2018 pa voščim obilo sreče, uspehov, optimizma, predvsem pa veliko zdravja.

župan Franc Mužič<<nazaj