Koncert Giannija Rijavca na TV ekranih na predbožični večer!

datum: 20.12.2017

kategorija: Sporočila za javnost

Gianni Rijavec, ki je svojim starejšim skladbam in novo nastajajočim melodijam dodal godalni kvartet, je v idilični vili sredi Goriških Brd nastopil 9. decembra. Posnetek koncerta si boste lahko ogledali na božični večer, 24. decembra ob 20. uri na TV3.

Za ustvarjanje svojega novega glasbenega stila se je povezal z maestrom  Patrikom Greblom, ki pripravlja priredbe za godalni kvartet, ki ga sestavlja štiri dekleta: Kati Harej - 1. violina, Anja Istenič - 2. violina, Katja Pirjevec - viola in Patra Tavčar- čelo. Poleg godalnega kvarteta pa Giannija Rijavca spremlja tudi pop ansambel, ki ga sestavljajo: Matjaž Švagelj - bas,vokal; Arian Krašna - kitara, vokal in Mitja Tavčar - bobni, različna tolkala.

Zadnja Giannijeva stvaritev z novim glasbenim stilom je pesem z naslovom Ljubezen, za katero je posnel tudi videospot. Pri Giannijevi glasbi je poudarek tudi na prepoznavni melodiji in večglasnem petju. Sam pravi, da se je značilna melodija, ki si jo ljudje sicer zapomnijo nekako izginila iz slovenske pop glasbe. Tudi slovenska glasba ima melodijo, ki pa je zaradi odrivanja iz medijskega prostora izginila iz ušes ljudi, preprosto, »slovenske pop melodije« z značilnim refrenom ljudje nimajo več v ušesih.

Gianni Rijavec je po dolgih letih ustvarjanja postavil na oder klavir, njegov osnovni inštrument za katerega pravi, da ga je skozi leta nekako »pozabil« doma. Klavir je namreč na domačiji kjer glasbenik živi prisoten že od leta 1900.

Preživite miren božični večer ob soju sveč v družbi slovenskega glasbenega romantika Giannija Rijavca. <<nazaj