Z jutrišnjim dnem v veljavi strožji ukrepi

datum: 23.10.2020

kategorija: CIVILNA ZAŠČITA Občine Brda - COVID-19

Štab CZ Občine Brda se je danes sestal in preučil napovedane strožje vladne ukrepe za zajezitev širjenja okužb z novim koronavirusom: zaprtje gostinskih obratov; zaprtje hotelskih kapacitet, z izjemami za poslovne delegacije, diplomatske in športne profesionalne ekipe; zaprtje trgovskih centrov, izjema živilske trgovine, gradbeni in tehnični material, hrana za živali in kmetijske potrebščine; zaprtje frizerskih in kozmetičnih salonov, dijaškh in študentskih domovov ter vrtcev. Omejen bo tudi javni potniški promet. Ukrepi bodo veljali 1 teden, nato se bo presodilo o njihovem nadaljevanju.

Občinski štab CZ se je danes zjutraj najprej sestal z v.d. ravnatelja OŠ Alojza Gradnika Dobrovo in preveril organizacijo varstva vrtčevskih otrok v času dodatnih omejitvenih ukrepov v prihodnjem tednu. Varstvo potrebuje skupno 90 otrok. Zagotovljeno bo tako v dobrovski kot kojščanski enoti. Potrebo se bo preverjalo tedensko, v skladu z vladnimi ukrepi.

Obenem je v.d. ravnatelja štabu orisal pripravljenost OŠ v primeru šole na daljavo tudi nižjih razredov. Štab na podlagi povedanega ugotavlja, da je vodstvo šole dobro pripravljeno in usklajeno.

Štab CZ je na današnjem koordinacijskem sestanku določil tudi kontakte za prosilce za pomoč in onemogle. Vzpostavi se elektronsko pošto cz@obcina-brda.si , v času uradnih ur bo kontaktna številka 05 335 10 30 oziroma številka poveljnika 040 805 536.

V skladu s prošnjo Zdravstvenega doma - Osnovno varstvo Nova Gorica in na podlagi povelja regijskega štaba CZ za Severno Primorsko bo tudi CZ občine Brda v prihodnjem tednu opravil prevoz brisov v Ljubljano.

 

 <<nazaj