POMOČ NA DOMU V PRIMERU OKUŽBE S KORONAVIRUSOM

datum: 20.03.2020

kategorija: CIVILNA ZAŠČITA Občine Brda - COVID-19

Občina Brda je 16. marca skupaj z Mestno občino Nova Gorica vzpostavila skupno telefonsko številko 05 335 01 07 za pomoč osebam, ki zaradi okužbe ne bodo smele zapustiti stanovanja in se same ne bodo mogle oskrbovati preko pomoči sorodnikov, prijateljev in znancev ali s spletnim naročanjem in dostavo pri trgovskih podjetjih. Telefonska številka je namenjena pa tudi starejšim osebam, ki nimajo druge možnosti oskrbe. Za tovrstno pomoč bo mogoče zaprositi vsak dan, tudi ob sobotah in nedeljah, med 8.00 in 15.00.

 

OBVESTILO O OBDELAVI OSEBNIH PODATKOV IN POVRAČILU STROŠKOV

Za potrebe pogodbene obdelave osebnih podatkov v zvezi z izvajanjem zgoraj opisane oskrbe prebivalstva z najnujnejšo hrano, s higienskimi pripomočki in z zdravili, od občanov, ki bodo zaprosili za tovrstno oskrbo, potrebujemo naslednje osebne podatke: IME IN PRIIMEK, NASLOV STALNEGA PREBIVALIŠČA, TELEFON, EMŠO.

S podajo prošnje pri Občini Brda za izvedbo oskrbe stranka soglaša, da se njeni osebni podatki uporabijo za potrebe dostave naročenih izdelkov ter za potrebe povračila plačil nakupa hrane, higienskih pripomočkov in zdravil ter drugih izdelkov.

Občina Brda se zavezuje, da zbranih osebnih podatkov ne bo posredovala tretjim osebam, razen:

  • zunanjim pogodbenim izvajalcem, ki podatke obdelujejo izključno v imenu, za račun, po navodilih in pod nadzorom Občine Brda in 
  • državnim organom na podlagi njihove obrazložene pisne zahteve za potrebe vodenja konkretnega postopka. 

Zbrane osebne podatke bo Občina Brda hranila do povračila stroškov oz. do preklica privolitve posameznika.

Posameznik ima pravico privolitev kadarkoli pisno preklicati; izjavo o preklicu privolitve posreduje na sedež Občine Brda, Trg 25. maja 2, 5212 Dobrovo v Brdih ali na e-naslov: info@obcina-brda.si. Na enak način lahko zahteva tudi dostop do podatkov, ki se nanašajo nanj, uveljavlja pravico do popravka ali izbrisa osebnih podatkov, omejitve obdelave, ugovora obdelavi in prenosljivosti podatkov.

Pooblaščena oseba za varstvo osebnih podatkov v Občini Brda je doc. dr. Miha Dvojmoč mag. javn. upr., dipl. var, e-naslov: miha.dvojmoc@infocenter.si.

Obveščamo vas, da imate pravico do vložitve pritožbe pri nadzornem organu, ki je: Informacijski pooblaščenec, Zaloška 59, Ljubljana.

 

S podajo prošnje Občina Brda izvede nakup v imenu in za račun stranke. S podajo prošnje stranka tudi soglaša, da bo Občini Brda povrnila vsa plačila, ki bodo nastala v zvezi z nakupom hrane, higienskih pripomočkov ali zdravil pri dobaviteljih za njene potrebe v času izolacije oziroma karantene kot ukrepa zaradi preprečevanja okužb s koronavirusom SARS-CoV-2 (COVID-19). 

Plačila se povrnejo na podlagi računa oziroma zahtevka, ki ga bo stranki izstavila Občina Brda. Plačila se povrne v celoti po zaključku izrednih razmer, v enkratnem znesku.<<nazaj

26. januar

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
decemberfebruar