Prehod meje za dvolastnike: odprta Ceglo in Hum

datum: 20.03.2020

kategorija: CIVILNA ZAŠČITA Občine Brda - COVID-19

Skladno s sprejetim vladnim odlokom o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo iz Italijanske republike zaradi preprečevanja širjenja nalezljive bolezni, ki ne velja za dvolastnike, ki imajo svoja zemljišča na obeh straneh državne meje, bodo DVOLASTNIK Z NAMENOM OPRAVLJANJA NUJNIH KMETIJSKO-POLJEDELSKIH OPRAVIL LAHKO PREHAJALI MEJO.

To po pojasnilih Ministrstva za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano v praksi  pomeni, da lahko državljani RS, ki imajo kmetijsko zemljo v Italiji in obratno, državljani Italije (tj. tudi pripadniki slovenske narodne skupnosti), ki imajo kmetijsko zemljo v RS, prečkajo mejo, tako kot do sedaj – na maloobmejnih mejnih prehodih, na polju ipd. Izpolnjevati morajo zgolj pogoj, da je prehod nujen zaradi opravljanja kmetijsko-poljedelskih opravil. Če bodo težave pri prehodu meje, državljane pozivajo, da naj se obrnejo na lokalni štab civilne zaščite ali policijo. 

V Občini Brda bo dvolastnikom omogočen prehod meje na nekdanjih mejnih prehodih:

  • na Humu
  • v Ceglem

Mejna prehoda bosta odprta med 7. in 19. uro. Prehod je mogoč zgolj z namenom opravljanja nujnih kmetijsko-poljedelskih opravil. Bo delna zapora z jasnimi oznakami, da prehod velja samo za dvolastnike. Nadzor bosta opravljala Civilna zaščita in PGD Dobrovo.

Dvolastniki, ki bodo prehajali mejo, bodo v naslednjih dneh na svoje naslove dobili žigosane IZJAVE O DVOLASTNIŠTVU, ki jih bodo morali imeti ob prehodu ob sebi. Pozivamo vse, ki še niso izpolnili izjave, da to storijo čimprej, izpolnjenega pa pošljejo na info@obcina-brda.si.

Sočasno pa morajo imeti dvolastniki med delom na zemljiščih na italijanskem ozemlju tudi dokument, s katerim utemeljujejo prestop meje:

Dichiaraz sostitutiva atto notorio x spostamenti Coronavirus 17_03_2020 BILINGUE ITA-SLO.pdf

 

Ob prehodu meje velja

velja upoštevati vse javno objavljene preventivne ukrepe glede druženja ali dela v skupinah in osebne higiene (umivanje rok, razkuževanje površin, higiena kašlja itd).<<nazaj

21. januar

Pon Tor Sre Čet Pet Sob Ned
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
decemberfebruar