Koledar dogodkov

Dogodek: Vaja zbora - gledališka predstava

Datum: 06.10.2023
Ura: 20:00

Kraj: Medana
Lokacija: Kulturni dom, Medana

Društvo upokojencev Dobrovo vabi 6. oktobra ob 20. uri v Medano na predstavitev komedije Vaja zbora, gledališke skupine »FACE« Kulturnega društva Slavec Solkan, v režiji Radoša Bolčine.

Komedija Vaja zbora, ki jo je sredi devetdesetih let  zapisal Vinko Möderndorfer, je napisana v najboljši tradiciji Cankarjevih družbenih komedij. Poudarja lokalpatriotizem in ambicije novoustanovljenih občin oziroma njihovih županov in novopečenih mogotcev. Je univerzalna in kot taka brezčasna, saj obravnava osnovne medčloveške odnose, od ljubezni do zavisti, od ponosa do koristi, kar avtor začini še s slovenskimi značilnostmi, kot so večne razlike med levimi in desnimi, podeželjem in mestom ...

 Gre za zgodbo o podeželskem pevskem zboru in glavnem junaku Petru, ki propade, ker ne razume, da je za denar mogoče kupiti prav vse. Peter je mlad, ambiciozen umetnik s pravkar končano glasbeno akademijo, ki prispe za novega zborovodjo v odročen slovenski kraj. Uživa podporo županje Marjance, ki želi s kvalitetnim pevskim zborom pridobiti volivce, in podjetnika Eržena, ki je glavni sponzor in mož lepe pevke Helence. Peter se zaplete v razmerje z lahkoživo in preračunljivo Helenco. Seveda v majhnem kraju njuna ljubezenska zveza ne more ostati skrita, kar nakoplje junaku dodatne težave. Mu jih bo uspelo rešiti?

 KD Slavec Solkan - Vaja zbora