Koledar dogodkov

Dogodek: Olimpijski dan

Datum: 22.06.2023
Ura: 10:00

Kraj: Dobrovo
Lokacija: OŠ Alojza Gradnika Dobrovo

 Junija obeležujemo Olimpijski dan (23. junij 1894 - ustanovitev Mednarodnega olimpijskega komiteja in rojstni dan sodobnih olimpijskih iger), katerega cilj je promocija športnega udejstvovanja in vzdrževanja aktivnega življenjskega sloga.  Letos bomo dogodek  izpeljali dan prej, 22.6.2023 zaradi zaključka šolskega leta...

 

Nacionalni olimpijski komiteji po vsem svetu se bomo na ta dan združili v praznovanju. Slovenija je v tem pogledu posebna saj bomo praznovanje razširili po vseh regijah po Sloveniji in tako svetu pokazali, kako pomemben dogodek je to za naše mlade navdušence in tudi prihajajoče športnike vrhunskega kova. Pomembno je, da otroke učimo športnih in olimpijskih vrednot, pri tem pa so nam v pomoč slovenski olimpijci in drugi vrhunski športniki.

 Na ta dan želimo predstaviti enega izmed olimpijcev in osnovno šolo, katero je obiskoval. Letos, na zadnji dan pouka, bi si želeli izpostavili športnika, ki prihaja iz vašega okolja. Gost- športnik mora biti aktualni ali upokojeni olimpijec.

Atletinja Lidija (Benedetič) Kristančič je na olimpijskih igrah sodelovala kar 2x: v Moskvi (1980) in Los Angelesu (1984).

 Olimpijski dan 23