Koledar dogodkov

Dogodek: Piccolo Opera festival - Namišljeni bolnik

Datum: 23.06.2023
Ura: 21:30

Kraj: Vila Vipolže
Lokacija: Vila Vipolže

Na območju goriških Brd se odvija Piccolo Opera Festival, edini čezmejni operni festival, ki prinaša operno in vokalno glasbo v najbolj sugestivne, zgodovinske rezidence na teritoriju. Opere in koncerti v očarljivih okvirih so etape itinerarja med zvoki in okusi, z degustacijami v sozvočju z vsebinami posameznih dogodkov. 

 

Vila Vipolže, 23. junija ob 21.30

NAMIŠLJENI BOLNIK

 Režiser in scenograf: Filippo Rotondo

Kostumografinja: Ilaria Papis

Solisti: Eva Corbetta, Gabriele Ribis

Go! Borderless Orchestra

Dirigent: Eric Foster

 

Uprizoritev opere »Namišljeni bolnik«, ki jo je podpisal skladatelj iz 18. stoletja Leonardo Vinci, je poklon 350. obletnici Molièrove smrti. Režiser in dirigent sta umetnika under 35: Filippo Rotondo (ki je diplomiral na Operni akademiji v Veroni) in Eric Foster (ki je diplomiral na Akademiji gledališča Alla Scala).

Mlada umetniška ekipa bo ponudila originalno in inovativno branje opere v slogu televizijskih nanizank, ki so v petdesetih in šestdesetih letih prinašale dramske mojstrovine v italijanske domove.

»Namišljeni bolnik« se dogaja v tem primeru na televizijskem prizorišču v petdesetih letih prejšnjega stoletja, med snemanjem Molièrove mojstrovine, kar dodatno poveča komičnost Vincijevega dela.

 

Piccolo opera festival - Namišljeni bolnik

Info in cene koncertov www.piccolofestival.org

 

Več informacij na:

Vila Vipolže

T: 0820 55420

E: info@vilavipolze.eu