Koledar dogodkov

Dogodek: Besedni utrinki v Vili Vipolže - Mlade oči v pesmi pomladi

Datum: 13.04.2023
Ura: 18:00

Kraj: Vila Vipolže
Lokacija: Vila Vipolže

BESEDNI UTRINKI V VILI VIPOLŽE

Osnovna šola Alojza Gradnika Dobrovo je v okviru mreže UNESCO šol razpisala projekt oziroma pesniški natečaj z naslovom »Mlade oči v pesmih pomladi«.

 

CILJI PROJEKTA:

-  mladostniško kreativno pisanje oziroma pisanje poezije

- besedno ustvarjanje v slovenskem jeziku, doživljanje in vrednotenje notranjega in zunanjega sveta mladih ljudi, oblikovanje in izpovedovanje osebnih vrednot in stališč ter iskanje svobode izražanja

- spodbujanje bralne kulture in ljubezni do knjige

 

VSEBINSKI IN ORGANIZACIJSKI DEL PROJEKTA

Pesniški natečaj je potekal v dveh tekmovalnih kategorijah:

• 1. kategorija: učenci od 7. do 9. razreda osnovnih šol

• 2. kategorija: dijaki srednjih šol in gimnazij

 

Učenci in dijaki so pesniško ustvarjali na eno izmed izbranih tem:

harmonija

narava

ljubezen med nami

 

Na Svetovni dan poezije, 21. 03. 2023, bo šola na svoji spletni strani https://os-dobrovo.si objavila tri najboljše pesmi iz vsake kategorije.

Nadaljevalni program projekta se bo odvil kot zaključna kulturna prireditev v mesecu aprilu, ki bo potekala v obliki literarnega večera v Vili Vipolže. Na prireditev bodo posebno povabljeni vsi sodelujoči, predvsem pa zmagovalci pesniškega natečaja, ki bodo seveda primerno nagrajeni za svoja literarna dela. Ob koncu projekta bo izšla tudi digitalna zbirka oziroma e-publikacija vseh zmagovalnih in ostalih izbranih pesmi po presoji ocenjevalne komisije.

Na dogodku bo vsestranski umetnik Alan Marc, ki bo predstavil svojo otroško knjigo, Sejem porednih otrok in napovedal izid nove otroške knjige, Avtobus za zaspance

Projekt Mlade oči v pesmih pomladi poteka v šolskem letu 2022/2023 ob strokovni podpori Gimnazije Nova Gorica in Biotehniške šole – Šolski center Nova Gorica.

 

Za več informacij:

OŠ Alojz Gradnik

E: info@os-dobrovo.si