Koledar dogodkov

Dogodek: Brda in vino 2023

Datum: 22.04.2023

Kraj: Šmartno
Lokacija: Šmartno

Festival Vina & Kulinarike 

Predstavitev domačih in gostujočih restavracij s pripravo jedi v živo, druženje z briškimi vinarji, poulična glasbena in plesna animacija ter tržnica z domačimi proizvodi.

Spomladanski dogodek Brda & Vino ima v Brdih že dolgo tradicijo. Če je še pred nekaj leti veljalo, da gre za predvsem vinski dogodek namenjen poznavalcem in ljubiteljem vin, je festival v zadnjih letih pridobil nove razsežnosti.

Napredoval je tako na vinskem kot kulinaričnem področju ter prerasel v največji eno-gastronomski dogodek v Brdih. Enostavno pripravljene jedi so zamenjali izvirni in dovršeni krožniki, ki gredo z roko v roki z vrhunskimi briškimi vini.

Center dogajanja je slikovita srednjeveška vas Šmartno v geografskem središču Brd. Na Šmartenskih »gasah« se s kuhinjo v živo predstavi več kot 35 domačih in gostujočih restavracij ter več kot 50 briških vinarjev.

Obiskovalci neomejeno okušajo sveže pripravljene jedi kuharskih mojstrov v prijetnem druženju in spajanju okusov z vini briških vinarjev, obiščejo tržnico, ki ponuja raznovrstno kulinarično in rokodelsko ponudbo. Na stojicah najdemo briški med, oljčno olje, suho sadje, čaje, sire in mesnine ter druge butične izdelke. Bogat glasbeno in plesno navdahnjen program, začinjen s kančkom umetniškega pridiha obiskovalcem zagotavlja, da bo dan ob hrani, vinu in odlični družbi zanimiv, okusen, nepozaben.

Čas trajanja prireditve: 12:00 - 19:00

Cena vstopnice: 90,00 EUR

Vključuje: neomejene degustacije vrhunskih vin in sveže pripravljenih jedi, bogat program pulične glasbe in animacij, degustacijski kozarec s torbico

Cena otroške vstopnice: od 8 do 18. leta - 30,00 EUR (brez degustacijskega kozarca)

Zaradi zagotavljanja kakovosti prireditve je število vstopnic omejeno! 

Informacije in rezervacije: brdainvino@gmail.com

Datoteke (PDF):

Program

Gostinski ponudniki

Ponudniki vin

Ostali ponudniki

Spremljevalni program

 

Brda in vino razprodano

 FB: BRDA & VINO

W: www.agencija-marica.si

PRESS 2019, 2022

https://winedineslovenia.com/brda-vino-food-and-wine-festival-2022/

Informacije glede prenočitvenih kapacitet v Brdih: tic@brda.si

TAXI BRDA • +386 51 366 182 • taxi.brda@live.com

 

Sponzorji dogodka: Skupina Salonit 

Brda in vino 2023 sponzorji zadnja +