Koledar dogodkov

Dogodek: Predstavitev knjige Črna vdova v Brdih

Datum: 21.01.2023
Ura: 17:00

Kraj: Vila Vipolže
Lokacija: Vila Vipolže

 Lepo vabljeni na predstavitev knjige "Črna vdova v Brdih", ki bo v Vili Vipolže, v soboto 21.1.2023 ob 17. uri.

Avtorica, ki je integrativna psihoterapevtka, se teme žalovanja in izgube v širšem smislu loteva skozi zgodbo glavne junakinje.

Ema je mlada ženska, ki se mora soočiti z nenadno smrtjo soproga. Ta izguba jo pahne v vrtinec depresije in brezupa, saj se ji zaradi nje začne življenje popolnoma sesuvati.

Roman opisuje Emine čustvene odzive, razmišljanje in vedenje, ko se spopada z vsakim udarcem usode posebej. Predstavi nam tudi njeno intimno doživljanje procesa žalovanja in vloge vdove, v katero je bila pahnjena.

V zgodbi se odpirajo številna druga vprašanja, ki so povezana z žalovanjem. Na primer, kateri odzivi so primerni in sprejemljivi, in kateri niso? Koliko bolečine oseba lahko prenese, preden se popolnoma zlomi? Kakšen vpliv ima okolica na proces žalovanja? Ali obstajajo strategije, ki olajšajo bolečino? Ali res za vsako nevihto posije sonce? S temi in drugimi temami se ukvarja tudi Ema, ki jo pri vseh prigodah in nezgodah na novi življenjski poti podpirajo njeni zvesti prijatelji.

Na dogodku se bomo pogovarjali malo o žalovanju, veliko pa o odnosih, ljubezni, soočanju z življenjskimi spremembami in seveda vinu. 

 

 Vstop prost.

 

Črna vdova v Brdih

 

Vila Vipolže

T: 0820 55 420

 

TIC Brda

Šmartno 13, 5211 Kojsko

T: +386 (0)5 395 95 95

E: tic@brda.si

Facebook: @Brda

Instagram: @goriska_brda