Koledar dogodkov

Dogodek: Festival MusicAntica

Datum: 03.10.2022
Ura: 18:00

Kraj: Vipolže
Lokacija: Vila Vipolže

 

V ponedeljek 3.10.2022 bomo v Vili Vipolže ob 18. uri deležni koncerta baročne glasbe s Stefano Bagliano Ensemble v sklopu Baroque Stories, Festival MusicAntica 2022

 

 Donatella Busetto

Je ustanoviteljica združenja BAROCCO EUROPEO in skupine Cenacoo Musicale ter festivala Music Antica. Poleg tega je ustanoviteljica LABORATORIJA ZA BAROČNO OPERO, ki ga obiskujejo glasbeniki in pevci iz vse Evrope. S skupino Cenacolo Musicale je sodelovala na številnih festivalih antične glasbe in leta 2016 posnela zgoščenko z naslovom "Se con stille frequenti" za ARCANA, Outhere v sodelovanju s Saro Migardo in prejela laskave nagrade specializiranih kritikov. 

 

Stefano Bagliano

Flavtist in dirigent, specializiran za barok ter eden najaktivnejših virtuozov na flavti/ kljunasti flavti doma in po svetu. Kot solist izvaja intenzivno koncertno dejavnost v ZDA, Kanadi, na Japonskem, na Kitajskem, v Izraelu, Turčiji in po vsej Evropi v koncertnih dvoranah in za prestižne ustanove med katerimi so Carnegie Hall v New Yorku, Moskovski konservatorij, Ishibashi Memorial Hall v Tokiju, itd.

 

Erich Oskar Huetter

Kot solist je nastopal pod vodstvom pomembnih dirigentov kot so Daniel Barenboim, Julien Salemkour in Alexei Korniekov, Nastopal v večjih koncertnih dvoranah kot so Musikverein in Konzerthaus (Dunaj), Mozarteum (Salzburg), Brucknerhaus (Linz), itd. Na recitalih redno nastopa z dunajskim pianistom Paulom Guldo, jazz harmonikarjem Stefanom Hecklom in kitaristom Arminom Eggerjem.

 Musica Antica