Koledar dogodkov

Dogodek: Praznovanje Marijinega vnebovzetja – Rožn'ca v Medani

Datum: 15.08.2022
Ura: 18:00

Kraj: Medana
Lokacija: Medana

 

"….za nas otroke je bila Rožn'ca v Medani poseben dogodek! Mame so nam kupile nove sandale, v roke nam stisnile 50 dinarjev, da smo si lahko privoščili rezino " langurje " (t.i. lubenice), do Medane smo se odpravili peš, tam smo z radovednim pogledom opazovali fante, ki so na ramenih nosili 450 kg težak Marijin kip…"

Tako se marsikateri Bric spominja Rožn'ce v Medani, praznovanje Marijinega vnebovzetja, ko se v rojstni vasi umetnikov Alojza gradnika in Ludvika Zorzuta zbere staro in mlado od bližnjih in bolj oddaljenih krajev.

Ne zamudite letošnje Rožnce, ki jo že vrsto let bogati posebno doživetje lokalne dediščine: procesija zlatega Marijinega kipa, ki se vije od medanske cerkve pa vse do kapelice ob križišču za Ceglo in Plešivo.

Čaka pa nas tudi izjemno enogastronomsko popotovanje: kulinarična izkušnja skupaj z lokalnimi gostinci Bužinel, Nejka&Uroš Klinec, Vino@Modana in Taverneta Wine Brothers, ki bodo pripravili za Rožnco posebej ustvarjene krožnike.

Vse skupaj bo v celoto povezovala spremljava dvajseterice vin vinarskih hiš iz Ceglega, Plešivega in Medane, prijetna ambientalna glasba in večerno druženje.

 

Vabljeni torej na Rožen'co v Medano, 15.avgusta ob 18. uri!

 

Ržnca Medana