Koledar dogodkov

Dogodek: 3. etapa dobrodelnega tekašnega projekta Okrog Slovenije za male viteze

Datum: 02.09.2019

Kraj: Brda
Lokacija: Vrhovlje – Krasno – Višnjevik – Drnovk – Dobrovo – Vipolže

Brda tudi to jesen nadaljujejo zgodbo dobrodelnosti z Bogomirjem Dolencem, ki bo za Ustanovo Mali vitezi pretekel slovensko državno mejo. Na pot se odpravlja 31. avgusta, v Brdih pa bo tretji dan projekta, torej 2. septembra!

S športno-dobrodelnim projektom Okrog Slovenije 2019 – za male viteze se nadaljuje zgodba gibanja za male viteze, v kateri je tekač Bogomir Dolenc v letu 2018 uspešno odtekel 42 zaporednih dnevnih maratonov po različnih krajih Slovenije. Z dosežkom je postavil mejnike tako v športnem vidiku, kakor v dobrodelnem (organizacijskem). V ultra tekaškem svetu sedaj postavlja lestvico še višje.

Okrog Slovenije 2019– za male viteze bo eden večjih športno-dobrodelnih projektov v letu 2019 v Sloveniji, s katerim bo tekač Bogomir Dolenc odtekel več kot 1200 km v 12 dneh. Tekel bo po cestah, ki so čim bližje meji Slovenije. Štart extremnega tekaškega projekta je 31. avgusta 2019, zaključuje se 11. septembra 2019. Štart in cilj bosta v Črni na Koroškem. Povprečna kilometrina na dan bo 100 km, ki pa se bo glede na konfiguracijo terena in psiho/fizično utrujenost tekača prilagajala.

Tretji dan, torej v ponedeljek 2.septembra, bo Bogomir svojo tekaško dobrodelno zgodbo zapeljal tudi skozi Brda. Začrtana trasa tretjega dne je Bovec – Tolmin – Kanal – Plave – Vrhovlje – Krasno – Višnjevik – Drnovk – Dobrovo – Vipolže – Gorizia / Nova Gorica – Komen.

Briški tekači, kolesarji in podporniki bomo Bogomirja pričakali na poti med Plavami in Vrhovljem, pri prehodu iz občine Kanal v občino Brda (pri tabli Občina Brda). Pretekli oz prekolesarili bomo po svojih zmožnostih, ker ni važno koliko kilometrov, važno je volja in podpora. Na Dobrovem, pred občinsko stavbo, sledi krajši sprejem maratonca in ekipe (nekje do 15. minut).

In kako še dodatno pomagati?


Za namene dogodka so na voljo tekaške kape Okrog Slovenije. S kapami na glavi naj bi na dan dogodka pričakali oz. spremljali Bogomirja in ekipo na poti dobrodelnosti.
Cena kape je 19,90 EUR, naročila pa sprejemajo na mail: info@okrogslovenije.si.

Več o dogodku na http://www.okrogslovenije.si/