Otrokom so najbolj pomembni družina, znanje in zaposlitev!

datum: 15.03.2017

kategorija: Sporočila za javnost

Danes dopoldne je v veliki sejni dvorani Občine Brda potekal 27. otroški parlament učencev OŠ Dobrovo. Osrednja tema letošnjega srečanja je bila "Otroci in načrtovanje prihodnosti".

Mladi parlamentarci so med razpravo dokazali, da so jim družina, nova znanja, srečno in mirno življenje, zaposlitev ter čisto okolje zelo pomembne vrednote. Želijo si biti pošteni, svetovljanski in delavni. Med mnogimi t.i. "žulji" so navrgli željo po novi telovadnici in šahovskemu krožku, sanacijo mreže na pomožnem igrišču in obnovo šolskih toaletnih prostorov.

Otroke sta po razpravi nagovorila ravnateljica OŠ Dobrovo Vesna Filej in podžupan Občine Brda Žarko Kodermac. Ravnateljica je pohvalila dolgoročno razmišljanje otrok o njihovi prihodnosti, pozitivnost, prijetnost in konstruktivnost, ki jih vsakodnevno kažejo med šolskimi klopmi. Obenem je poudarila, da je v življenju, kot so med razpravo tudi večkrat omenili mladi parlamentarci, najbolj pomembna pot, ne zgolj cilj. Temu je pritrdil tudi podžupan, ki je ravno tako pohvalil učenčevo ugotovitev, da je od njih samih odvisno, kaj želijo postati in početi ter da sta v življenju najbolj pomembna bodisi vztrajnost bodisi volja ustvariti boljše, kar je v dveh desetletjih dokazala tudi Občina Brda.

 <<nazaj