Razpis: 70 let mesta vrtnic orisanih z besedo

datum: 11.03.2017

kategorija: Sporočila za javnost

Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Nova Gorica in Mestna občina Nova Gorica razpisujeta literarni natečaj za kratko zgodbo, posvečeno 70-letnici Nove Gorice kot trajen in dragocen odsev sodobne identitete mesta. Natečaj je odprt od 8. februarja do 8. maja 2017. Vabljeni k zapisu svojih zgodb o mestu vrtnic!

Izbrane zgodbe bodo objavljene v posebnem literarnem zborniku Nova Gorica kot prizorišče zgodb, najboljše tri pa tudi prebrane in nagrajene na zaključnem večeru literarnega natečaja v Točki ZKD Nova Gorica, 27. septembra 2017.

Glavne nagrade podeljuje Mestna občina Nova Gorica, in sicer:
1. nagrada: 200 evrov bruto in manjša grafika,
2. nagrada: 150 evrov bruto,
3. nagrada: 100 evrov bruto.
Knjižne nagrade prispeva knjižnica JSKD.

Vsebina prispevkov naj bo povezana z Novo Gorico. Mesto naj tokrat postane prizorišče sodobnih zgodb:navadnih ali zelo posebnih, uspešnih ali obrobnih, trpkih ali humornih, intimnih ali družbeno angažiranih, s sledovi preteklosti ali z vizijami prihodnosti, napisanih z različnih zornih kotov, v hitrem zamahu ali s preudarnim sestavljanjem, z različnimi slogovnimi pristopi, z veliko mero svobode, pa vendar s prepoznavnim okvirom novogoriških posebnosti.

Avtorji, starejši od 15 let, lahko sodelujejo le z eno izvirno, še neobjavljeno kratko zgodbo. Besedilo naj bo natipkano v pisavi Times New Roman velikosti 12, z razmakom 1,5 in obojestransko poravnavo. Dolžina naj ne presega 10.000 znakov brez presledkov. Podpisano naj bo s šifro in poslano v treh izvodih na naslov: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti, Območna izpostava Nova Gorica, Bevkov trg 4, 5000 Nova Gorica, z oznako »za literarni natečaj«. Besedila bodo sprejemali do vključno 8. maja 2017. Pošiljki priložite zaprto ovojnico s šifro in kontaktnimi podatki: ime in priimek, starost, poštni naslov, telefon in elektronski naslov. Izbor zgodb bo opravila strokovna žirija, ki jo sestavljajo Polona Abram, Mojca Perkon Kofol in Anja Mugerli. O odločitvi žirije bodo avtorji obveščeni po elektronski in navadni pošti do 31. julija 2017. Avtorji se s prijavo na natečaj strinjajo z objavo v zborniku.

Razpis je objavljen na spletnih straneh www.jskd.si, www.mong.si in www.zkdng.si.
Dodatne informacije: 05/3351850 in 05/3351853 ali oi.nova.gorica@jskd.si
Organizatorji: Javni sklad RS za kulturne dejavnosti OI Nova Gorica, Mestna občina Nova Gorica, Zveza kulturnih društev Nova Gorica

 

 

logo 70 let NG     logo jskd<<nazaj