Brika med najboljšimi v senzorični oceni in poznavanju francoskih vin

datum: 09.03.2017

kategorija: Sporočila za javnost

Brika Vanesa Klinec je na nedavnem evropskem tekmovanju Mladih vinskih strokovnjakov v Parizu dosegla izjemen uspeh.

V okviru prireditve Paris Agricultural Show je med 28. februarjem in 1. marcem 2017 v Parizu potekalo tekmovanje študentov vinogradništva in vinarstva v senzorični oceni in poznavanju francoskih vin. Tekmovanja se je udeležilo približno osemdeset najboljših študentov iz različnih vinogradniško-vinarskih šol iz Francije in drugih evropskih držav. Udeleženci tekmovanja so se pomerili v popolnoma enakih nalogah, vendar so rezultate francoskih študentov obravnavali ločeno od evropskih, da bi izključili morebitne prednosti domačega terena.

UNG_Medtekmovanje v ParizuV letošnjem letu je organizator tekmovanja kot slovenskega predstavnika k udeležbi povabil Visoko šolo za vinogradništvo in vinarstvo Univerze v Novi Gorici. Visoko šolo je tako zastopala Vanesa Klinec, študentka tretjega letnika visokošolskega strokovnega študijskega programa Vinogradništvo in vinarstvo, ki se je v Parizu pomerila s štiriindvajsetimi študenti iz dvanajstih evropskih držav. Tekmovalci so se v prvem krogu preizkusili v poznavanju francoskih vin, opisu vin in komunikaciji, v okviru katere so izdelali marketinško nalogo po lastnem izboru (kratek film, poster, blog) na temo zmernega in odgovornega uživanja vina. Najboljši trije tekmovalci iz prvega kroga so se uvrstili v finalni krog, v katerem so pred komisijo ustno opisovali vina.

Vanesa Klinec je v prvem krogu tekmovanja s svojim kratkim filmčkom, ki ga je posnela s pomočjo Matica Ferjančiča, študenta prvega letnika visokošolskega strokovnega programa Vinogradništvo in vinarstvo, in dvema preizkusoma znanja iz senzorične ocene in poznavanja francoskih vin dosegla prvo mesto. Tako se je s švicarskim in z estonskim tekmovalcem uvrstila v drugi, finalni krog, v katerem je le za dve točki zastala za najboljšim tekmovalcem in tako dosegla izjemen rezultat, 2. mesto in srebrno medaljo.

 

 

Tekst in foto: UNG



<<nazaj